Viktig informasjon for alle som bruker PayPal i Magento

PayPal har i mange år vært en populær betalingsmetode i Magento nettbutikker, spesielt i de nettbutikkene som har en vesentlig andel internasjonale kunder. Sikkerhet er ekstremt sentralt hos PayPal og denne uken lanserte Magento en sikkerhetspatch som sikrer støtte for nye og viktige sikkerhetsmekanismer hos PayPal.

Hva gjør vi?

Først og fremst markerer du “Ny melding”-popup’en som dukker opp i Magento Admin som lest, slik at du ikke får denne neste gang du logger deg inn.

Bruker du PayPal i din Magento nettbutikk trenger du å få denne patchen installert. Send en epost til support@trollweb.no for å få den installert.

Bruker du ikke PayPal behøver du ikke foreta deg noe annet enn å markere meldingen som lest.

meldingsvarsel magento
Denne meldingen kan markeres som lest i Magento

Hvorfor kan ikke dere bare installere patchen?

Vi drifter mange hundre nettbutikker og flere legger opp PayPal helt på egenhånd, og vi har derfor ikke en samlet oversikt over alle som har PayPal aktivert i sin nettbutikk.

Alle rene sikkerhetspatcher installeres alltid automatisk av oss.

Tekniske detaljer om PayPal patchen for Magento

Patchen har fått navnet SUPEE-8167 og ble lansert 14.juni 2017.

Rent teknisk bruker PayPal-løsningen i Magento noe som kalles IPN (Instant Payment Notification) for å motta varsler fra PayPal knyttet til transaksjonene, samt å bekrefte disse tilbake (postback) til PayPal.

Fram til nå har det vært tillatt å bruke HTTP for å sende postbacks av transaksjoner, men Paypal endrer nå til å kun tillatte HTTPS.

Kan jeg se om IPN er i bruk?

Ja. Logg deg inn på din PayPal Merchant selgerkonto. Under Profile > My Account Settings > My Selling Tools finner du Instant Payment Notifications. Klikk på Update for å sjekke om du allerede har dette aktivert, samt hvilken URL som er lagt inn som Notification URL.

Har du ikke fått satt opp SSL? Send en epost til support@trollweb.no så sjekker vi hvor din Magento nettbutikk ligger i køen med å få SSL gratis installert.