Behind the scenes: Trollweb i Norge

Har du noengang lurt på hvordan de norske trollene har det på jobb?

trollweb-maren
Maren, vår alltid smilende CFO og webanalytiker, spretter frem!

Det norske hovedkontoret til Trollweb ligger sentralt plassert på Forus, midt mellom Stavanger, Sandnes og Sola. Her samles hver dag de norske trollene for å bygge opp og forvalte norges beste nettbutikker.

Allerede når du kommer inn døra merker du at du er på vei inn i et ekte trollsk miljø, og det store Trollet står støtt og hilser alle velkommen inn.

trollweb-trollet
Trollweb-trollet – som ønsker alle velkommen – har en stor slekt. De fleste bor og jobber utenfor dørene til turistbutikker over hele Norge.

Vanlige hvite kontorvegger er det lite av her. Istedenfor er veggene dekorert med verdens vakreste natur – norske fjell og fjorder.

BREAKING NEWS! Akkurat nå leter Trollweb etter 16 nye troll! Klikk her for å se alle ledige stillinger

trollweb-fjell
Trolltunga er et naturlig innslag i Trollweb.
Alle de norske trollene samlet.
Alle de norske trollene samlet.

Kontorinnredning utenom det vanlige

Trollweb har alltid utformet kontormiljøet tilpasset sitt “opphav”, med elementer av skog og busker og kratt overalt.

trollweb-wall

Sentralt på kontorene finner man en stor “scene” – spesialbygget på mål og bestilling etter idè fra sjefstrollet. Tribunen er et populært samlingssted både for Fredagsquiz, streaming av aktuelle konferanser, visning av populære Youtube-klipp – og selvfølgelig når utveksling av informasjon innen prosjektoppgaver krever visning på en fellesskjerm – som et godt alternativ til å sitte i et av de mer tradisjonelle møterommene rundt i gangene.

trollweb-tribune

Full konsentrasjon i åpent landskap

Bak glassveggen ved scenen sitter våre mest konsentrerte troll i åpent landskap – og likevel til enhver tid rolig og avslappet miljø. De som sitter her er de som faktisk lager alle de spennende løsningene til kundene våre. Det er her inne spesialfunksjoner i form av design, integrasjoner og nye funksjoner som Klikk & Hent og Vipps betaling blir produsert på løpende bånd.

trollweb-steve-jobs
Dyktige utviklere sitter dypt konsentrert med sine mange JIRA-oppgaver. Steve Jobs’ sitat Think Different passer godt inn her.

I samme åpne landskap finner man også gruppen som jobber med Magento hosting, infrastruktur, teknisk optimalisering og som ellers passer på at alle nettbutikkene har det fint. Noen ganger er de ute av skogen for å installere nye servere i vårt driftsmiljø, og så fort det dukker opp en gitt hendelse går det alarmer, og disse er på saken.

trollweb-universe
Andromedagalaksen – 2,5 millioner lysår fra oss – er med og setter daglige problemstillinger i perspektiv.

Det er alltid en rolig stemning i utviklerområdet da oppgavene som utføres her krever full konsentrasjon – men musikken bak de lukkede støydempende headsettene som de fleste bruker, er ikke alltid akkurat klassisk musikk.

Bjørn Eirik og Petter - begge superdyktige senior utviklere - tar et avbrekk fra sine JIRA-oppgaver.
Bjørn Eirik og Petter – begge veldig dyktige seniorutviklere og mangeårige ansatte – tar et avbrekk fra sine JIRA-oppgaver. Utviklerne har selvsagt “hacket” spillet slik at alle scoringer automatisk registreres via sensorer, og går videre rett på skjerm på veggen, med historiske stats og mye mer.

Dypt inne i Trollskogen

Helt innerst i kontorlokalet sitter trollene som holder den daglige kontakten utad med kundene. Bak bjørkestammer, med hvite skyer under taket, og store mengder grønne planter og bambus, sitter en dyktig gjeng med troll som jobber med prosjektledelse, løsningsarkitektur, opplæring, analyse og support.

Brit Inger, Maren og Martin er gjemmer seg rundt i skogen her.
Brit Inger, Maren og Martin gjemmer seg rundt i skogen her.

Her inne er det litt mer lyd enn hos utviklerne. Gjerne med litt felles musikk i bakgrunnen, og som regel er det noen her som snakker med våre fantastiske kunder. Aktivitetsnivået er ofte høyt, noe man også her ser mer i fingrene på tastaturet enn på lydnivået.

trollweb-skog
Grønt, grønt overalt. Mye av det grønne er selvfølgelig ekte.

BREAKING NEWS! Akkurat nå leter Trollweb etter 16 nye troll! Klikk her for å se alle ledige stillinger

Gjestebok, barnehagebesøk, barnebursdager – og selvfølgelig gratis troll til alle som kommer på besøk

Istedenfor kjedelige innsjekkingssystemer har Trollweb en koselig hyttebok man heller kan velge å skrive en liten hilsen i før man forlater åstedet.

hyttebok-trollweb
Alle som kommer på besøk kan skrive en liten hilsen i hytteboken.

Barnehager kommer på besøk til trollskogen for å hilse på det store trollet og for å få hvert sitt troll, til stor glede.

Småtrollene til de ansatte feirer også ofte bursdagene sine her, også det til stor glede for alle bursdagsbarna – som får oppleve troll på nært hold – og, om de har vært snille, også får med seg hjem hvert sitt helt eget troll.

Barnebursdagene i Trollweb er alltid veldig populære. Hvor har trollet gjemt godteposene denne gangen?
Barnebursdagene i Trollweb er alltid veldig populære. Hvor har trollet gjemt godteposene denne gangen?

Trollweb er ikke firmaet for møter, men …

… det arrangeres ukentlig populære og særdeles effektive workshops med våre fantastiske kunder – og da er det godt med romslig plass. Her arrangeres også våre populære Magento-kurs.

trollweb-meetingroom

trollweb-meetingroom-small

I tillegg til hundrevis av troll spredt over alt har Trollweb selvsagt egne Saccosekker spredt rundt overalt i tilfelle man trenger en liten pause.
I tillegg til hundrevis av troll spredt over alt har Trollweb selvsagt egne Saccosekker spredt rundt overalt i tilfelle man trenger en liten pause.

Trollene drar selvsagt ut på tur

Trollene drar regelmessig på turer. I 2016 tok vi turen til verdens flotteste fjellandskap; Kjerag.

Chris (front), Maren og Andrei - våre tre sprekeste fjellgeiter - klare for å erobre Kjerag.
Chris (front), Maren og Andrei – våre tre sprekeste fjellgeiter – klare for å erobre Kjerag.
Andrei, Lars og Morten - våre danske troll - hadde neppe vært på en fjelltopp over 50 meter da de gikk "all-in" i et forsøk på å erobre Kjerag. Hvordan det gikk får du vite i en annen artikkel.
Andrei, Lars og Morten – våre danske troll – hadde neppe vært på en fjelltopp over 50 meter da de gikk “all-in” i et forsøk på å erobre Kjerag. Hvordan det gikk får du vite i en annen artikkel.

BREAKING NEWS! Akkurat nå leter Trollweb etter 16 nye troll! Klikk her for å se alle ledige stillinger

Trollene unner seg et kakestykke når vi får nye kunder vi får bygge opp ny flott nettbutikk til.
Trollene unner seg innimellom et kakestykke når nye kunder viser oss sin tillit. Bronto-dinosauren dukker ofte opp for å smake.
Kaffeområdet har frukt, sjokolade, drikkevarer - og om noen har hatt bursdag; ofte en herlig kake!
Kaffeområdet har frukt, sjokolade, drikkevarer – og om noen har hatt bursdag; ofte en herlig kake!

Forresten, hvorfor akkurat navnet Trollweb?

Vi får regelmessig spørsmål om hvorfor Trollweb heter nettopp Trollweb. Årsakene er enkle; Norge er uansett hvordan man vrir og vender på det et av de mest fantastiske landene i verden, med vakker og vill natur som tar pusten av de fleste. Bare til Stavanger kommer det hver sommer et hundretall gigantiske cruiseskip for å se og oppleve det flotte landet vårt.

Norske troll har vært en del av denne naturen og historien i lang tid. I tillegg er troll kjent for å være lyssky, akkurat som de noe mer moderne trollene i Trollweb. Og kanskje viktigst av alt; domenet trollweb.no var i sin tid ledig :)